Plasztikai sebészetről beszélgettünk koktélozás közben

Legutóbbi barátnős estén egy pub-ban találkoztunk a csajokkal. Van egy 6-8 fős összetartó társaság, érettségi óta tartjuk a kapcsolatot. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, de néhány havonta sikerül megszervezni egy-egy találkozót. Ahogy telnek az évek, sok minden történik körülöttünk, van aki állást vált, házasodik, gyereket vár, külföldön vállal munkát vagy éppen vállalkozást alapít. Mindig van téma, mindig van miről beszélgetni.

Legutóbbi találkozásunk alkalmával a plasztikai sebészetről beszélgettünk. Egyik barátnőm ugyanis érdeklődik a mellfelvarrás iránt, szülés után ezzel az eljárással szeretné a melleit korrigáltatni. Már be is jelentkezett konzultációra a Kelemed Plasztikai Sebészetre, melynek a honlapját is megmutatta.

Engem is foglalkoztatott már a téma egy ideje, de nem szántam még rá magam arra, hogy alávessem magam egy ilyen beavatkozásnak. A nőknek nagyon gyakran akadnak szülés után problémái testük változásaival a diéta és a torna ellenére is. Ilyen esetekben manapság már abszolút elfogadott plasztikai sebészhez fordulni. A beavatkozások pedig bárki számára elérhetőek.

A dr. Kelemen Ottó által vezetett intézményben számos plasztikai- és arcfiatalító kezelést vehetünk igénybe. A pácienseket hozzáértő gondossággal látják el, és holisztikus szemléletmóddal kezelik.

A legnépszerűbb eljárások közé tartoznak a melleket érintő korrekciós műtétek. Mellfelvarrás, mellnagyobbítás, hegkorrekció vagy igazoltan jóindulatú melldaganat operációja is szerepel a felsorolásban. Igénybe vehetőek még olyan egyéb alakformáló beavatkozások is, mint a has-, kar-, comb- fenék-, vagy az intim testtájak plasztikája. Létezik kifejezetten gyermekvállalás után lévő hölgyek számára a Mommy Makeover-ként elnevezett program. Az angol nyelvű kifejezés jelentése szó szerinti fordításban anya megújul. Ez a problémás területek egyidejű operációját jelenti, természetesen az egyéni adottságok és lehetőségek figyelembevételével.

Műtétek előtt kivizsgálásokra van szükség

A beavatkozások előtt ugyanolyan kivizsgálásokra van szükség, mint egy hagyományos műtét előtt. Szükséges a hagyományos „nagylabor”, EKG, vércsoport meghatározás és ellenanyag szűrés, és az érintett területek speciális vizsgálata. Az operációkat konzultációk és a páciensek mindenre kiterjedő, részletes tájékoztatása előzi meg. Csak teljesen egészséges klienseket vetnek alá a  beavatkozásoknak.

A műtétek ideális jelöltjeiről általában elmondható, hogy diéta és torna segítségével mindent megtettek testük megváltoztatására és az eredménnyel kapcsolatosan nincsenek irreális elvárásaik. Például egy szülést követő testalkatot nem fognak tudni az operáció ellenére sem az eredeti állapotúra visszacsinálni. Az eredmény ahhoz hasonlító, ahhoz közelítő lesz.  

Számos arcfiatalító kezelés is van a szolgáltatások között. Ezek sokat fejlődtek az elmúlt évtizedek során. Már nincs szükség szikére, a legtöbb eljárás bemetszések nélkül, helyi érzéstelenítéssel elvégezhető. Nem kell befeküdni sem a klinikára, hiszen a beavatkozások a járóbeteg-ellátás keretei között  elvégezhetőek. A szövődmények kialakulása minimális, a teljes gyógyulás ideje maximum pár hét. Az arcfiatalító kezelések között sokféle eljárás van. Szálas arckontúr kezelés, zsírfeltöltések, karikás szem fiatalítás, botox vagy hyaluronsavas kezelés mind megtalálható a szolgáltatások között.

Járóbeteg ellátást és konzultációkat Kelemen doktor Budapesten és Pécsett működő rendelőiben is folytat. A nagyműtéteket pedig, melyek altatásban zajlanak és néhány éjszakás bent fekvést igényelnek, egy szintén budapesti helyen, az Art Medic magánklinikán végzi el.

A plasztika.info.hu oldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, azok konkrét meghatározása a konzultációk alkalmával történik. Műtét előtt a végösszeg 10%-át de legalább százezer forintot szükséges átutalni a Kelemed Plasztikai Sebészet bankszámlaszámára. Egészségpénztári finanszírozásra is van lehetőség, azonban, ha ezzel szeretnénk élni azt az első találkozás alkalmával jeleznünk szükséges.

Barátnőm operációja nagyon jól sikerült, rendkívül elégedett az eredménnyel. Felépülése gyors és szerencsére szövődményektől mentes volt. Azóta boldogan és elégedetten néz a tükörbe.