Hátmasszázs: a kikapcsolódás új színtere a bezárt pubok idején

Az én tippem a bezárt pubok idejére: karmathaimasszazs.hu/hatmasszazs. Ha nem szeretnétek teljesen befásulni, foglalkozzatok magatokkal és ápoljátok a testeteket, hogy a léleknek jó legyen benne lakni.

Jó ideje éljük már úgy a napjainkat, hogy az eddig megszokott közösségi terek megszűntek létezni. Mikor voltunk utoljára pubban, kocsmában, étteremben? November elején… Hát ez bizony nem most volt! És azóta hogyan találkozunk a barátainkkal? Ki így, ki úgy. Vannak, akik csak az online térben tudják ezt megoldani. Vannak, akik összegyűlnek kisebb-nagyobb házibulikra, vagy vidéki házakban próbálják megidézni a a belvárosi pubok hangulatát. Egy azonban biztos. Az, hogy ez most nem megy olyan jól és könnyedén, mint mondjuk egy évvel ezelőtt az első korlátozások idején, vagy mint az egész vírus mizéria előtt. Éppen ezért most nagyon szüksége van a szervezetünknek – testnek és léleknek egyaránt – a töltődésre. Ha ez most nem valamilyen közösségi élményből adódik, akkor is. Ezért kezdtem el rendszeresen thai masszázsra járni.

Korábban is jellemző volt, hogy 2-3 havonta elmegyek egy hátmasszázsos kezelésre, de nem volt benne olyan fokú rendszeresség, mint az utóbbi időben. Lassan féléve már, hogy 3 hetente meglátogatom a kedvenc belvárosi szalonomat, a Karma Thai Massage stúdiót a Síp utcában. Erre nagyon nagy igényem van, egyrészt a munkám jellegéből adódóan, másrészt a kikapcsolódás miatt.

A napom nagy részében ülök. Nincs ezen mit szépíteni. Igyekszek heti 1-2 alkalommal futni menni, de nem mindig jön össze. Egy napban 8 órát minimum bámulom a laptopomat és mondanom sem kell, hogy nem a legegészségesebb testtartásban, ergonómiailag ideális körülmények között. Ez azt eredményezi, hogy a nyakam és a vállam folyamatosan görcsben van, lazítást igényel.

A thai masszázs, különösen ha a hátra terjed ki a legjobban ezeket a problémákat nagyon jól tudja orvosolni. Erről sokat lehet olvasni a karmathaimasszazs.hu/hatmasszazs oldalon.

Egy thai masszázsnak számtalan jótékony hatása lehet. Először is, ez a fajta kezelés remek tartásjavító. A masszázs során kinyomkodják belőlünk azokat a csomókat és feszültséget, ami azt okozza, hogy nem megfelelő módon tartjuk magunkat. A kezelés után sokkal lazábbak lehetünk, könnyebb, légiesebb lesz a vázunk cipelése.

De nem csak a testünk “elviselésén” segít rengeteget egy hátmasszázs, hanem például az anyagcserénken is. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi kulcsfontosságú pontot megmozgat egy ilyen masszázs. Felpezsdíti a vérkeringést, a nyirokkeringést és ezáltal az anyagcserére is rendkívül jótékony hatással van. Ettől érezzük magunkat sokkal energikusabbnak, frissebbnek egy ilyen teljes testes átmozgatást követően. Csodálatos élmény, én egyszerűen imádom és a függője vagyok!

Egy nagyon komoly tévhitet azonban szeretnék eloszlatni azzal kapcsolatban, hogy a thai masszázs fáj. Sok barátomtól hallom, hogy azért nem mernek ilyen kezelést választani, mert hogy itt “megvernek” ezek az aranyosnak tűnő, ám szumóbirkózók erejével gyúró masszőr hölgyek. Ahogy az a karmathaimasszazs.hu/hatmasszazs oldalon is olvasható, nincs szó ilyesmiről. Minden kezelés totálisan személyre szabható. Minden pontja attól függ, hogy a vendégnek milyen problémái vannak és hogy mennyire bírja, vagy nem bírja az erősebb átgyúrást. Ha nincs rá igény, akkor természetesen egy finomabb kezelést is lehet kérni, csak bátran kell szólni a masszőrnek, hogy figyelj, ez most nagyon nem esik jól. És ennyi! Ez nem egy kínzó kamra, hanem egy varázshely, a béke szigete, ahova azért megyünk, hogy jobban érezzük magunkat. Hogy ebbe mi fér bele és mi nem, azt mi döntjük el. Így aki eddig a fájdalom miatt maradt távol ezektől a szalonoktól, azt arra biztatom, hogy hajrá, ez a tévhit ne tartsa távol tovább!

A hátmasszázson kívül – ami nekem a kedvencem – persze még nagyon sok másfajta szolgáltatást ki lehet próbálni. Mindenről részletesen lehet olvasni a karmathaimasszazs.hu/hatmasszazs weblapon. Itt a két belvárosi stúdió pontos címe, az elérhető szolgáltatások árakkal együtt és persze sok más hasznos információ is megtalálható. Ha bizonytalanok vagytok azzal kapcsolatban, hogy melyik kezelés volna a leginkább megfelelő a számotokra, először olvassátok el mindegyik rövid leírását. Ennek ismeretében azt hiszem, könnyebb lesz a döntés. Ha pedig mégsem, akkor keressétek fel őket a karmathaimasszazs.hu/hatmasszazs oldalon található elérhetőség valamelyikén és biztos vagyok benne, hogy jó tanácsokat fogtok kapni annak ügyében, hogy melyik szolgáltatást válasszátok. Jó pihenést, én 2 hét múlva megyek legközelebb! Remélem, ott találkozunk!