Egy pubban meséltek nekem egy kiváló lakásbiztosítási oldalról

Nem gyakran járok pubba, de ha néha felmegyek Pestre a barátnőm és a párja, akivel lakik, gyakran elinvitálnak mindenféle ilyen “programokra”, bár gyakran van, hogy introvertálódunk, és csak kártyázunk meg beszélgetünk. Na, ez nem egy ilyen alkalom volt.

Azért a beszélgetés része nem maradt el a dolognak, és a Niki épp azt kezdte ecsetelni, hogy új albiba akarnak költözni, mert ugyan ez a mostani nagyon jó helyen van, de nagyon régi és sorra romlanak el a háztartási kisgépek (mikró, mosógép volt, hogy a csövekkel volt valami). Szóval most anyagilag is úgy állnak, hogy tudnak jobb helyet keresni. Valahogy szóba került, hogy attól még hogy nem az övék lesz a lakás biztosítást azért még akarnak kötni. Mert ugye egy lakásbiztosításban nem csak magát az ingatlant lehet biztosítani, hanem az ingóságokat, sőt még a háziállatokat is. A Niki mondta, hogy főleg ez az utóbbi volt, amire nagyon szükség lett volna, mert van egy kutyája meg egy sünje is és pont a karácsonyi időszak alatt ütött be náluk a krahh. Az ilyen költségeket elvileg egy lakásbiztosítás fedezne.

Arról is szó volt, hogy a szüleink milyen biztosításokat vesznek igénybe, illetve milyen szolgáltatótól, de ismerem a Nikit. Ugyan ez volt, mikor arról volt szó, hogy hova tegyék a megtakarításaikat. Az összes létező biztosítási oldalt átnézte, hogy megtalálja, nekik mi a legjobb, pont mint ahogy a takarékoskodásnál is körbejárta az összes bankot, hogy hova kéne nekik tenni azt a pénzt. Nagyon tudom becsülni a praktikusságáért. Én már az ilyenek gondolatától is rosszul vagyok, és folyamatos szorongásom van miatta. De annak nagyon örülök, hogy nekik megy a dolog.

Szóval egy kis kérdezgetés után mondta is, hogy a pannonsafe-et választották, mert egyrészt nagyon jó tájékoztatók vannak az oldalon, hogy a nem olyan gyakorlott is értse, mi merre meg hogyan. Másrészt van külön kalkulátoruk szinte minden biztosításukhoz, így az embernek nem kell magát feltétlenül másokra bízni, ha úgy gondolja, hanem magának szépen bepötyögheti az adatokat, és már meg is van.

Nekem az elmondása alapján azért is tetszett, mert ha esetleg mégsem őket választanád, nincs előtted ott az a valaki, akit épp küldtek, hogy mutassa be neked, milyen jó is ez. Nem kell a szemébe mondanod, a nyomás ellenére, hogy “fogadd-el, fogadd-el, fogadd-el”, hogy ne haragudjon de nekem nem megfelelő ez az ajánlat. Viszont, hogyha kérdésed van, nem értesz valamit, ott a messenger fül, ami a valódi messengeredhez csatlakozik, és ott kérdezhetsz, ha kell. Szerintem ez így több szempontból is sokkal praktikusabb. Amit már mondtam, a személyes nyomás hiánya, hogy mindenképpen el kell fogadni, amit el akarnak neked adni, aztán az akkor kérdezel ha neked kell, és nem egyszerre akarják lenyomni a torkodon az összes információt. És végül, de nem utolsó sorban: nem kell menned sehova! Otthon a gépedről mindent elintézhetsz.

A másik, amit mondott a Niki, hogy ha kimondottan úgy keresnének lakásbiztosítás akció is igénybe vehető tőlük. Ahogy mondta, ők ezt azért nem vették igazán számításba (egyrészt mert maga az oldal is oda írta, hogy nem ajánlják), másrészt pedig mert egy lakásbiztosításnál nem feltétlenül a lakásbiztosítási akció a lényeg, azaz hogy olcsó legyen, hanem hogy minden benne legyen, amire neked szükséged van.

Nos, nekem szerencsére még nem kell ilyeneken törnöm a fejemet, de azért jó volt, hogy valaki így felvilágosított, hogy is megy ez a dolog.