Baráti beszélgetéseken is szóba kerülhet a nyomtatás

Amikor egy találkozót beszélünk meg a barátaimmal, akkor általában igyekszem meggyőzni őket, hogy abban a pub-ban találkozzunk, ami ott van tőlem 10 perc sétára, ugyanis ez a kedvencem. Azért, mert tényleg nagyon jó. 3 éve költöztem ebbe a mostani lakásomba, szinte már az első héten felfedeztem ezt a helyet és mondhatni, már akkor azonnal megkedveltem. Remek a sör kínálat, már az összeset kipróbáltam, nagyon jó a pub hangulata és persze nagyon kedvesek a pultosok is. Közvetlenek, mindig jókat elbeszélgetünk, mondhatni, hogy már haveri-baráti a kapcsolatunk.

Már a főiskolán elkezdődött a kocsmák vagy pubok utáni szeretet, hiszen mit csinálhat egy főiskolás vagy egyetemista esténként vagy akár az oktatás helyett? Nyilván sokszor ezeken a helyeken kötöttünk ki. Emlékszem rá, hogy volt olyan, amikor hajnalig buliztunk, dumáltunk és onnan mentünk be órára. Nem volt egy felemelő élmény, de túl lehetett élni, hiszen akkoriban mindent túléltünk. Egyébként így utólag remek idők voltak ezek, nagyon sok embert megismertem így, akikkel még mind a mai napig tartjuk a kapcsolatot és néha találkozunk is, természetesen egy kocsmában vagy pub-ban.

Aztán a főiskola elvégzése után úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis levegő változásra vagy mondhatjuk egy kis kalandra. Mint oly sokan akkoriban, én is fogtam a sátorfámat vagyis jobban mondva a repjegyemet és nekivágtam Londonnak. Már voltak kint ismerőseim, akik korábban kimentek és egy csomó jó dolgot meséltek róla. Nagyon tetszett nekik, hogy London egy igazi multi-kulti város, rengeteg bevándorlóval és mindenféle nemzetiségű emberrel. Gondoltam ezt én is kipróbálnám, miért ne.

Segítettek is munkát találni. Persze, hol máshol, mint egy igazi angol pub-ban? Az egyik ismerősom már ott dolgozott 1 éve és ő ajánlott be, az ő révén kerültem oda. Nem mondom, hogy könnyű volt az elején, de sikerült beilleszkednem és összességében egy nagyszerű kaland volt.

Szeretek így utólag elmerengeni a múlton, de ma már sokkal másabb az életem. Viszont a baráti sörözések megmaradtak, azokat mindig nagyon várom.

A múltkori egyik ilyen sörözés során szóba került, hogy éppen nagy toner keresésben vagyok, ugyanis az én feladatom lett, hogy beszerezzem az irodába. Ekkor az egyik barátom ajánlotta a nyomtatoalkatresz.hu oldalt. Elmondta, hogy ő mindig innen rendel, nagyon meg van velük elégedve és sosem volt még probléma. Mindig pontosan kiszállítják a megrendelt terméket és hatalmas nagy a választék, így biztos, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres.

Ez remekül hangzott és nagyon felcsigázott, így másnap az irodában ez volt az első dolgom, hogy átnézzem az említett oldalt. Ha felmegyünk az oldalra, akkor láthatjuk, hogy szinte minden van, amire csak szükség lehet a nyomtatáshoz: toner, tintapatron, papír, lézerkellékek, festékszalag stb.

A nyomtatoalkatresz.hu oldalon, már célirányosan kerestem rá a HP tonerekre, mert nekünk az kell az irodában található nyomtatónkba. Az adott márkán belül is millió féle és fajta toner található, így érdemes tudnunk, hogy pontosan milyen típusra van szükségünk. Azt is érdemes tudni, hogy eredetit vagy utángyártott tonert szeretnénk. Nyilván az utángyártott jóval kedvezőbb árú, mint az eredeti.

Én egészen pontosan az eredeti HP 504A típusú, fekete színű tonert választottam. Ennek a tonernek 5000 A4-es oldal a kapacitása, ami azt jelenti, hogy 5%-os fedettség esetén közel 5000 oldalt tudunk vele nyomtatni. Ez lehet kevesebb, lehet több is, de ez az, amit a gyártó előzetesen kiszámított. Nem csupán egy, hanem többféle lézernyomtatóval is kompatibilis úgy mint például a HP Color LaserJet CP3525X, HP Color LaserJet CP3525N, vagy akár a HP Color LaserJet CP3525DN-nel. Nekünk az első típus van az irodában, így ez tökéletesen passzol hozzá. Viszont, ha nem tudjuk pontosan, hogy az adott toner megfelel-e a nyomtatóhoz, akkor az ügyfélszolgálaton készséggel válaszolnak a kérdéseinkre.

toner

A toner esetében nem kell aggódnunk a szavatossági idővel kapcsolatban, mert gyakorlatilag nincs, viszont jó, ha a gyártási időtől számítva 2-3 éven belül felhasználjuk, hiszen gondoljunk csak bele, ha nem használjuk, akkor nagy valószínűséggel be fog száradni. Emellett ennél a cégnél 1 év garanciát biztosítanak a termékre, a számla kiállításának dátumától számolva.

Ha egy darabot rendelünk, akkor 46.390 Ft-ba kerül, viszont, ha például kettőt, akkor csak 45.590 Ft darabja, de például 3 darab esetén csupán 44.790 Ft-ot kell fizetnünk. Van lehetőség más színekben is. Ha valakinek nem a feketére, hanem más fajta színre van szüksége, akkor ebből a fajtából rendelhetünk sárga, magenta vagy akár ciánkék színű tonert is.

Az oldalon láttam, hogy van lehetőség eredeti maradék toner gyűjtő tartály rendelésére is. Ennek a kapaciátsa 36.000 A4-es oldal 5%-os fedettség esetén. Szintén 1 év garanciát vállalnak rá és 6090 Ft-ba kerül, ha egy darabot vásárolunk belőle, de itt is igaz, hogy minél többet vásárolunk, annál kedvezőbb árat kell fizetnünk darabonként.

Mivel nem vagyok kifejezetten profi a tonerek és tintapatronok terén, így hasznosnak találtam azt a részt, ahol részletezik, hogy mire kell odafigyelni egy HP toner esetében.

A HP lézernyomtatók esetében általában egy hosszú nevet találunk, betűk és számok kombinációjával. Viszont a név utolsó része az, ami számunkra fontos lehet, mert ez ad nekünk különböző információkat. Például vegyünk egy olyan hosszú nevet, mint HP LaserJet Pro MFP M125a. Ebből mi, mit jelent? A HP Laserjet Pro, vagyis az első rész mindig egy sorozatot jelöl, mely alá sok-sok különböző nyomtató tartozik. Az MFP három betűje azt jelenti, hogy multifunkciós. Végezetül a név legvége, vagyis az M125a a pontos azonosításra szolgál.

Gyakran láthatunk a típus mögött még egyéb betűket is. Ezek a betűk egyéb jelzéseket jelentenek, amik különböző funkciókra utalnak, de ez nem függ össze a toner kompatibilitásával. Például, a W azt jelenti, hogy wifis, az N azt, hogy hálózati, az F azt, hogy faxos és a D pedig azt, hogy duplex vagyis a kétoldalas nyomtatást.

További jelzések az A és az X. Ezek a normál, illetve a nagy kapacitást jelentik, ugyanis a tonereken belül vannak normál és nagy kapacitásúak is. Ennél a két fajtánál fontos tudni, hogy nem mindegyik normál kapacitású tonerhez jó a nagyobb töltetű tonerkazetta. Ha példának vesszük az M125-ös és M127-es nyomtatókat, akkor ezekhez csak a normál kapacitású tonerek jó. De például a HP M201 és M225-ös készülékek esetében akár a normál, akár a nagyobb kapacitás is jó lehet.

Létezik még D jelzés, ami a dupla csomagot jelenti, vagyis két ugyanolyan termék található egy csomagban, de találkozhatunk AM jelzéssel is, ami pedig a multipakkot jelöli.

Ha nem vagyunk biztosak a típusban, akkor érdemes megnézni a nyomtató hátulján található azonosító számot, mert általában emellett található, így könnyen be tudjuk azonosítani.

Azt hiszem, hogy ez bőven elég információ ahhoz, hogy megrendeljem, amiket szerettem volna. Beleraktam az oldalon található kosárba és ki is fizettem a termékeket. Mivel a megrendelést még 12:00 előtt adtam le, így szerencsém volt, mert már másnap megkaptam az árut, nem kellett várnom rá akár hetekig. Ja és a kiszállítás is ingyenes volt, aminek különösen örült a cég.