A pub tulajdonos döntése. Olajcseréhez olaj vásárlás, nem pub csinosítás

Pub tulajdonosként főleg a jelenlegi helyzetben néha nagyon nehéz döntéseket kell meghoznom. Ilyen volt az is, hogy mire költsek inkább: az autómra vagy a pub-omra. egyrészt a pubra való költés, egyfajta befektetés, hiszen előbb utóbb megtérül. Viszont lassan már egy éve, hogy a pub inkább veszteséges, mind nyereséges. Szóval maradt az autó, ami nélkül viszont szinte nem tudok közlekedni.

Szóval mi van akkor, ha az autókra rá fér a karbantartás? Autósboltok persze mindenhol vannak, de figyelembe véve, hogy az autóm nem működik biztonságosan, a tömegközlekedésen pedig nem igazán jó nagy dolgokat, mint például motorolajos kannákat, cipelni, az interneten kötöttem ki. Egészen pontosan egy webshop-nál, ami a következő oldalon található https://www.olajwebshop.hu/autosbolt.html. Ez az oldal négy autósbolthoz köthető. Itt aztán az ember tényleg mindent megtalálhat, ami egy autó karbantartásához szükséges. Na jó, talán magukat az alkatrészeket leszámítva. De tekintve, hogy ez az oldal és a hozzá kapcsolódó autósboltok főként motorolajjal és egyéb adalékokkal foglalkoznak, nem pedig alkatrészekkel, vagy mondjuk autógumikkal, ezt nem is várhatjuk el tőle.

https://www.olajwebshop.hu/autosbolt.html

Na, de akkor a lényeg, mit is árulnak itt pontosan. Ahogy már említettem olajat, pontosabban motorolajat, abból is kilenc fő fajtát, amik különböző járművekre, vagy részekre használandóak. Ezekből néhány a következő: személygépjármű, motor, teherautó, ipari és mezőgazdasági olajok. Ezeken belül természetesen a járműtől függően lehet válogatni a különböző minőségű olajok nagy választéka között. És természetesen ezekből is van különböző márkájú és kiszerelésű olaj is, attól függően, kinek mik az igényei. A mi buszainkba 5W-40-es olaj kellet, így ott keresgéltem, és tekintve, hogy csak egy járműhöz kellett, elég volt csak annyi, amennyit egy olajcseréhez fel kell használni.

A következő kategória, ami érdekelt a szűrők voltak. Itt is nagy a választék, legyen az olaj, por vagy légszűrő, bár sok esetben talán az olajszűrő a legkeresettebb ebből a kategóriából. Mivel az egyik fiam por és pollen allergiás, épp itt volt az ideje, hogy beszerezzek egyet. Természetesen nem csak autókhoz tartozó szűrőket lehet rendelni innen, hanem motorkerékpárokhoz tartozó szűrőket is, ezekhez viszont nem igazán értek így a közvetlen forrásból lenne legcélszerűbb informálódni.

Az ápolás és karbantartás kategória is tekintetbe veszi nem csak az autókat, hanem a motorkerékpárokat és a bicikliket is. Természetesen az autók esetében a külső és belső ápolás két külön alkategóriába tartozik, így is megkönnyítve a vásárló dolgát. Nekem talán ez a kategória nyerte el a tetszésemet leginkább. Férfi létemre van egyfajta plusz igényem a tisztaságra, és a takarításra. Van aki bélyegeket gyűjt, én takarítok, azt hiszem. Így szerény véleményem szerint ezek a kisebb tisztítószerek kiváló ajándékot is képezhetnek egy-egy neves alkalom esetén az ember feleségétől vagy lányától. Úgyis mindig azt hallgatom tőlük, milyen nehéz a pasiknak ajándékot adni, szóval célzó jelleggel elküldtem az asszonynak az oldal címét. Hátha a húsvéti ajándékozásban megkönnyítem a dolgát. Legalább olyat kapok, ami hasznos is és ami érdekel is.

Az adalékok kategória is rendkívül sokszínű, és ha valaki ilyesmi dologra ácsingózik, megéri körülnézegetni. Különböző olaj adalékok vannak itt, de ha jól néztem a hűtőrendszerhez is találni itt adalékot, valamint a különböző automata beltéri alkatrészekhez, mint például a szervokormány vagy az automata váltó. Nekem ugyan egyik sincs, de gondoltam, megéri megemlíteni.

Még az egyéb kategóriát találtam nagyon érdekesnek, bár, akinek gyertyára vagy specifikusan Shell olajra van szüksége, az nyugodtan nézzen körbe a fennmaradó három kiemelt kategóriában is. Szerencsére ezúttal nekem nem volt szükségem se a személyautóba, se a két buszba gyertyára, így azokat kihagytam, az olajat pedig már beletettem a kosárba. Az egyéb kategóriában tehát fagyállót lehet például válogatni, de ablaktörlőt, tömítőt és autó takarót is lehet itt találni, azoknak, akiknek ilyesmire lenne szüksége. Én gondolkoztam egy takarón az épp szolgálaton kívül lévő buszra, de aztán meggondoltam magam. Mert ugyan olajcserére, és az ehhez hasonló rutin munkára a csapatnak ugyan van pénze, de egy takaró már meghaladná a büdzsénket. Azért az ötletet nem teljesen vetettem el, csak betettem az “erre gyűjteni kell” kategóriába a kisokosomban. Amit pedig félig humorosnak, félig pedig nagyon tudatosnak találtam, az az volt, hogy egy személyes higiénia al-fület is kialakítottak, ahonnan maszkokat lehet rendelni, ha valakinek esetleg nem akadna elég.

Na, de mi van a szállítással? Egy kicsit megijedtem, mert először csak a négy pesti címet vettem észre, ami a tényleges autósboltokhoz tartozik. Ugyan oldalt meg volt adva, hogy a szállítási költség hogyan alakul, de azt nem adták meg, hogy hova szállítanak ki. Szerencsére, ahogy utána olvastam, megvilágosodtam. Természetesen az egész ország területére szállítanak, az oldal jobb felén megadott információk szerint. Tehát: tíz ezer forint alatt a szállítási költség 1500 forint, míg tíz ezer és húsz ezer forint között 750 forint, húsz ezer forint fölött pedig ingyenes a kiszállítás. Úgy gondolom, itt nem érdemes apróban gondolkodni ilyen feltételek mellett. Ugyan egy-egy rendelésnek nem szabad meghaladnia a 20 kg-ot, mert akkor külön csomagnak számít, szóval a szállítási díjat is külön mérik, viszont így még mindig jobban megérné, mintha több kisebb körben oldaná meg az ember a vásárlást. Persze ez mindenkinek a saját igényeitől és anyagi helyzetétől függ.

Hogyan lehet náluk fizetni? Postai utánvét esetében lehet készpénzzel is fizetni (legjobb tudomásom szerint most már a postánál is lehet bankkártyával is fizetni, de persze jó ha az ember előkészíti a készpénzt is), illetve természetesen előreutalással a webshopon keresztül. Elállni a szerződési feltételektől a szállítást követő nyolc napban lehet (ez egy kicsit rövidebb a megszokott 14 napnál, úgyhogy érdemes odafigyelni rá), melynek esetében a webshopnak harminc napon belül vissza kell térítenie a vételárat, de ebben az esetben a visszajuttatás költsége az ügyfelet terhelni, mint az megszokott.

Én ezeket a feltételeket teljesen korrektnek találtam, szóval bátran megrendeltem a szükséges olajat, és utánvétellel kértem a szállítást. Ugyan semmi problémám a kártyás fizetéssel, de jobban preferálom a készpénzes fizetési módot. Mondhatjuk, hogy ezt nevelték belém. De a szállítás és a termékek is a legnagyobb rendben megérkeztek, úgyhogy én csak ajánlani tudom ezt az oldalt, ha az autód vagy a motorod karbantartásában kell valami anyag, ide biztos megéri benézni https://www.olajwebshop.hu/autosbolt.html.-ra.