Egy jó pub-ban mindent meg lehet beszélni

Imádom a pesti romkocsmák igazi pub-os hangulatát, de hát ki nincsen így ezzel?

Rajongok a rengeteg retro tárgyért, a zöld növényzetért, a bútorokért, amik valahol a fiatalságomat idézik. Épp ezért esett a választásom az egyik ilyen kis pub-ra, amikor egy régi barátomat hívtam találkozóra. Már jó régen nem beszélgettünk, de nem gondoltam volna, hogy a beszélgetésünk egy furcsa kanyarral egész másról fog szólni, mint a régi diákévekről.

Történt ugyanis, hogy Gábor már a cappuccino kikérése után rögtön nekem szegezte a kérdést: ismersz megbízható gázszerelőt Budapesten?

Válaszoltam is, mégpedig azt, hogy el kell keserítsem, mert bizony, hogy nem. Ellenben javasoltam, hogy nagyon egyszerűen írja be a keresőbe, hogy: megbízható gázszerelő budapest, és ki fogja dobni a megfelelő találatokat a net. Gábor azon nyomban megfogadta a kéretlenül adott tanácsomat, és beütötte, amit diktáltam. A rendszer azon nyomban kihozta a topvizgazfutesszerelo.hu honlapját.

Ilyet még nem láttam! – csodálkozott Gábor. Ide nézz! -mutogatta a telefonját. Ezen a honlapon mindent pontosan leírnak, hogy milyen problémák pontosan milyen hibákat jelezhetnek akár fűtésről, akár vízről legyen szó. Tehát akkor én most egy megbízható budapesti gázszerelőt keresek – mondta elgondolkodva, és ügyet sem vetett rám. Hirtelen eldöntöttem, hogy segítek neki, mivel már nagyon kíváncsi voltam, hogy mi történt a volt gimnázium osztálytársaimmal, hiszen a pletykák megbízható szállítója mindig is Gábor volt.

Én is beírtam a telefonomba, hogy megbízható gázszerelő budapest, és ráleltem a topvizgazfutesszerelo.hu-ra. Már rögtön a weboldal tetején egy nagy feltűnő sárga ikon jelezte, hogy “Hibabejelentés”. Erre kattintva, és a kis bejelentőlapot kitöltve már rögtön el is érhetjük, hogy a vállalkozás visszahívjon bennünket.

De hát én ismertem Gábort, és sejtettem, hogy nem a könnyebbik utat választja, hanem inkább jól körül szeretne nézni a weboldalon. A vízszintes menüsoron többféle lehetőség is adódik: választhatunk vízszerelőt, gázszerelőt, fűtésszerelőt, duguláselhárítót, valamint a csatornázás és a csőtörés menüpontokat is jelölhetjük.

Hirtelen kedvem támadt mindegyik átvizsgálására, de nekem muszáj volt Gábor problémájára koncentrálnom, ezért a gázszerelő-re klikkeltem. Itt a telefonos elérhetőségek mellett még olyan tájékoztatásokkal találkoztunk, melyek az elhárítandó problémákat sorolták fel. Tényleg volt itt minden: csere, javítás, átalakítás, gázkészülék be- és kikötés, továbbá még gázóra csere és javítás is szerepelt a repertoárban.

Emellett a gázkészülékek problematikáira is kitértek részletesen. Mikor, milyen esetekben állnak rendelkezésre. Nagyjából elmondható, hogy nincs olyan variációja a problémáknak, amelyeknek nem vállalnák a megoldását, sőt még az alkatrész beszerzéseket is készséggel megoldják.

Külön egy hosszú leírásban emlékeztek meg azokról, a gázkazánokról, melyekkel a legtöbbet foglalkoztak, így úgymond a kisujjukban van a javítás megoldása.

Mindemellett az elvégzett munkákra minden esetben garanciát vállalnak, tehát nem állhat elő az az eset, hogy távozás után nem kereshetjük meg őket. Készséggel vállalják, hogy újból kiszállnak hozzánk, és orvosolják az esetlegesen elmaradt javításokat.

Miután Gáborral részletesen átvitattuk az ő problémáját és kitöltöttük a Hibabejelentő űrlapot, mely alapján vissza fogják hívni, már rögtön rá is tértünk arra, hogy a volt osztálytársak közül kik házasodtak meg, váltak el a párjuktól, illetve kik jöttek össze egymással.