Egy kis online marketing bármilyen pubnak jól jöhet

A lakásomhoz közel van egy kellemes pub, ahova a barátaimmal szoktam járni. Nem mindennap, vagy minden héten de azért elég gyakran. Nagyon szeretjük, mert kivételesen jó hangulata van. Kicsit olyan mint egy romkocsma, de nem a teljesen lepukkant fajtából, hanem az igényes típusból. Általában tele van, amikor ott vagyunk, de volt már rá példa, hogy alig lézengett néhány ember. Amióta odajárunk jóban lettünk a csapossal, aki egyben a tulaj fia is volt. A legutóbb beszéltünk róla, hogy egyre kisebb a forgalmuk és tenni kellene valamit ez ellen. Szerencsére nekem volt egy ötletem.

Nem is olyan régen nekem is akadtak problémáim a saját cégemmel. Ekkor találtam rá a keresobenelso.hu weboldalára. Ez egy online marketinggel foglalkozó cég, aminek a szolgáltatásai között szerepel többek között a weboldal készítés, a tartalom marketing vagy a linképítés. Mindig az ügyfél igényeinek megfelelő marketing csomagot állítják össze. Minden hónapban adnak tájékoztatást arról, hogy miként haladnak a munkával. És bár türelmesnek kell lenni, mindig betartják, amit ígérnek.

Ezeket elmeséltem a tulajdonos fiának is és mondtam neki, hogy talán tehetnének egy próbát a keresobenelso.hu-val. Egy kis online marketinggel megtámogatva biztos megnőne a pub forgalma. A tulajdonos fia elgondolkodott az ötleten, de mondta, hogy megnézi a weboldalt.

Igenis szükség van az online marketingre!

Mivel kíváncsi voltam, hogyan dönt a pub tulajdonosának fia ezért másnap is elmentem a pubba. Azt mondta, hogy nagyon tetszett neki a keresobenelso.hu weboldala és nem sok ehhez hasonlót látni mostanában. Igényes, letisztult és átlátható, aki gyorsan szeretné megtalálni, amit keres az könnyedén eligazodik rajta. Ami még nagyon megragadta a figyelmét, azok a szolgáltatások leírásai voltak. Azt mondta, hogy mindig is érdekelte a marketing világa, ezért mindent elolvasott, amit csak talált az oldalon.

Elolvasta továbbá a referenciákat is, amiket szintén meggyőzőnek talált. Azt mondta, hogy miután átböngészte a keresobenelso.hu honlapját, beszélt az apjával és mindketten úgy látták, hogy valóban érdemes lenne együtt dolgozni velük. Még aznap este kitöltötték a weboldalon található űrlapot, hogy kaphassanak egy előzetes árajánlatot.

Egy héttel később mentünk újra a pubba, amikor elmesélte a tulajdonos fia, hogy pontosan mi történt a keresobenelso.hu-val való interjú során. Miután kaptak egy árajánlatot, amit el is fogadtak, volt egy telefonos megbeszélés, ahol a keresobenelso.hu csapata elmondta, hogyan fog zajlani a közös munka. A folyamat elején kell csinálniuk egy kulcsszó kutatást és konkurencia elemzést, illetve a pub weboldalát is megvizsgálják, hogy a SEO szempontoknak, hogyan felel meg. Emellett még a keresőbarát domain kialakításában is segítenek. Ahogy az én esetemben is, úgy most is úgy működött a folyamat, hogy havonta kapni fognak egy értesítést, amiben benne vannak az adott hónapban elért eredmények.

Jó úton a népszerűség felé

Amikor néhány héttel később újra a pubban voltunk, kifaggattuk a tulajdonos fiát, hogyan halad a keresobenelso.hu-vel való munka. Azt mondta, hogy nagyon elégedettek eddig. A régi weboldalukat nagyon szépen felújították, új logót és dizájnt kapott. Még sok munka áll a keresobenelso.hu csapata előtt, de kezdeti lépéseket már megtették. Úgy néz ki, hogy még sokáig járhatunk a kedvenc pubunkba.