A nyári gumi árak járultak hozzá a jól megérdemelt pub körtúránkhoz

Hú, de hiányzott már, hogy beülhessünk valahova. Csak úgy lazán, felelősségtől szabadultan, akárcsak tinikorunkban! Ahogy megnyitottak a pubok és a teraszaik, az első utunk nem vezethetett máshová, mint egy kiadós kocsmatúrára. Nos, ahogy az lenni szokott, kétgyerekes szülőkként nem tudtunk csak úgy lelépni. Mindent jó előre meg kell szervezni. Azt találtuk ki, hogy anyósék nyerik meg a kölyköket egy éjszakára, amíg mi iszogatunk. Ámde eléggé messze laknak, a mi autónkon pedig még téli gumi volt annak ellenére, hogy lassan már nyár van.

Nem volt hát más lehetőségünk, minthogy gyorsan beszerezzük a nyári gumikat. Ahogy azonban megláttam, hogy milyenek most a nyári gumi árak, dobtam egy hátast. Mégis hogy marad pénzünk sörözésre, ha most megvesszük az új kerékabroncsokat?

A férjem azonban megnyugtatott, hiszen a gumidiszkont.hu webshopban most különösen kedvezőek a nyári gumi árak. Ott vásárolva nem csak tündöklő, új gumiabroncsaink lesznek, de még kikapcsolódásra (értsd: sörözésre) is marad pénzünk. Gyorsan előkerestem az autónk papírjait, ugyanis fogalmam sem volt, milyen méretű gumikra van szükségünk. Naná, hogy sehol sem találtam őket. Ilyen az én formám. Így az oldalon állítottam be a kocsink adatait, rögtön meg is jelentek előttem a lehetséges gumiabroncs modellek. Igyekeztem egy jó minőségű, megbízható, de megfizethető gumit választani.

Szerencsére épp padlón voltak a nyári gumi árak, azonban nem volt elegendő mennyiségben az általam választott modellből. Ekkor gondoltam egyet: miért ne vásárolhatnánk négy évszakos modellt. Hiszen nálunk nem szokott túl hideg lenni még télen sem, hó pedig nagyon ritkán esik. Ha mégis esik, szinte rögtön el is olvad. Ezeket az ismérveket a négy évszakos gumik árával és a nyári gumi árakkal összevetve arra jutottam, hogy mégsem nyári gumit vásárolok, hanem rögtön egy többfunkciós, négy évszakos típust. Megrendeltem és ahogy kiszállították, fel is raktam az autóra.

Néhány nyitott kérdés azonban még maradt bennem. Hamarosan a gumidiszkont.hu oldalán ezekre is választ kaptam. Megtudtam ugyanis, hogy a téli gumikat, melyeket levettem, célszerű száraz és hűvös, napfénytől védett helyen tárolni. Hiszen az erős UV sugárzás nem tesz jót nekik, a sötétben tárolva hosszabb lesz a gumik élettartama. Azt is megtudtam, hogy a cserét követő mintegy 50 kilométer után a csavarokat érdemes újrahúzni, nehogy kilazuljanak. De nem is akárhogyan! Az egymással átlósan elhelyezkedő csavarok meghúzására érdemes nyomatékkulcsot használni. A szabad kézzel történő megerősítés nem elég biztonságos.

A levegőnyomást pedig célszerű kéthetente ellenőrizni, hiszen az autó irányíthatósága, fékező-és vonóereje, valamint a gumiabroncsok futóteljesítménye optimális légnyomáson a legmegfelelőbb. Amennyiben a nyomás túl alacsony vagy túl magas, az abroncsok rendellenesen fognak kopni, hiszen folyamatos túlterhelésnek lesznek kitéve az elégtelen levegőnyomás által. Örülök, hogy ezeknek utánanéztem, hiszen sajnos nem volt eddig jellemző, hogy a szükséges ellenőrzéseket rendszeresen elvégeztem volna. Ezt követően azonban sokkal körültekintőbb leszek, hiszen szakszerű karbantartással sokkal biztonságosabban használható az autó, nem beszélve arról, hogy a berendezések is hosszabb életűek lesznek.

Hála a gumidiszkont.hu-nak gyorsan és olcsón be tudtuk szerezni a nyári gumikat, így már suhanhattunk is a nagyihoz. A gyerkőcöket leadva pedig indulhatott az igazi, végeláthatatlan kocsmatúra. Nagyon ránk fért már a kikapcsolódás. Mondanom sem kell, az iszogatásból hazatérve nem voltunk túl szomjasak…