Az utolsó buli a teljes fogsor implantátum beültetése előtt

Vannak olyan nem túl kellemes élmények az életben, amin egyszerűen muszáj túlesni. Ilyen lehet bármilyen orvosnál való látogatás is például. Különös tekintettel mondjuk a fogorvosra. Valamilyen olyan különös misztérium övezi azt a bizonyos széket, hogy az emberek talán attól félnek a leginkább. Egy kedves barátom sajnos nagyon hamar elvesztette a fogait egy különleges betegség miatt, ezért pont egy komoly beavatkozás előtt áll: a teljes fogsora helyére implantátum fog kerülni, amire aztán majd felépíthetik az új fogsorát. Mivel ez egy hosszú beavatkozás-sorozat lesz, gyorsan rendeztünk még egy búcsú bulit, mert ki tudja, mikor koccinthatunk legközelebb. Szerencsére az ital rendelésnél senkit sem érdekelt a teljes fogsor implantátum ára, csak az asztalnál.

Nyilván nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ez nem egy két filléres beavatkozás. Azonban, ha valakinek a harmincas éveiben el kell búcsúzni a fogaitól, mindenképpen érdemes elgondolkodni valami ilyen megoldáson. Mert persze, vannak ideiglenes fogpótlási lehetőségek, de amikor az ember fiatal még azért nagyban vissza tudja vetni az önbizalmát, hogyha nincsen minden rendben a mosolyával. Egy ilyen beavatkozással pedig hosszú távon is lehet rendezni ezt a helyzetet. Még akkor is megéri, ha nem a legolcsóbb dolog.

Valahogy a negyedik és ötödik sörünket ihattuk, amikor előkerült a nagy kérdés: a teljes fogsor implantátum ára mégis hol van nagyjából? Erre igazából pontos választ nem kaptunk, csak azt, hogy nézzük meg a weboldalát annak a helynek, ahová megy. Ez volt a fogorvosbudapest.info oldal, ahol tényleg mindent meg lehetett találni tételesen. Mármint, hogy az egyes beültethető elemek, vagy épp az implantátumokra rögzíthető fedőelemek mennyibe kerülnek. Mert nyilvánvaló, hogy minden eset egyedi egy emberi szervezet esetében, ezért egyedi ár is fog születni. Mindenkinek más az igénye, mindenki számára más és más a legideálisabb elrendezés, anyag, felépítés. Ezt pedig a választott fogorvosunk tudja a legjobban, ezért érdemes rábízni magunkat.

Tehát, mi a konklúzió: meg lehet sasolni a weboldalakon, hogy melyik kezelés, tömés, vagy fogpótlás mennyibe kerül. De a végleges árat az fogja megszabni, hogy az adott személynek milyen a szájürege, a fogai, az egyedi speciális állapota. Ezek nélkül kicsit vaktában lövöldözés arról találgatni, hogy hol is van a teljes fogsor implantátum ára. Éppen ezért nem is piszkáltuk tovább ezt a kérdést, csak hoztunk még egy körrel a ház legjobb söréből.